Englændere belønnes med 50.000 kroner for at vælge elbil

Oprettet d.

Engelske bilkøbere skal belønnes med en præmie på 50.000 kroner for at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elektrisk model, fortæller engelsk avis.

CO2 forbrændingsmotor

Holland har gjort det, Tyskland vil gøre det og nu lader det til at England følger efter; uddeler kontante præmier til de bilkøbere, der vælger en elbil i stedet for en fossilbil. Ifølge en artikel i den engelske avis The Telegraph vil præmien til englænderne være på op til 6.000 pund – 50.000 kroner. 

Tilskuddet vil være en del af en skrotpræmie – det gælder altså kun, hvis man skiller sig af med sin fossilbil. Avisen skriver, at den engelske premierminister, Boris Johnson, vil præsentere planen den 6. juli, som en del af en større genopretningsplan efter coronakrisen. 

 

Bilproduktion er big business i Storbritannien, men coronakrisen har været hård ved industrien; salget af nye biler er faldet 97 og 89 procent i henholdsvis april og maj måned. 

I øjeblikket giver den engelske regering et tilskud på 3.000 pund (25.000 kroner) til elbiler, men atiklen nævner ikke om de nye planer vil ændre på det tilskud. Til gengæld forventes det, at den nye skrotpræmie er betinget af bilens alder – jo ældre og mere svinende bilen er, jo højere vil præmien for at skifte den ud blive.

Kontante præmier for at købe elbil er ved at være et udbredt værktøj til at få elbilerne ud på vejene og fossilbiler på skrotpladsen. I Holland indføres der per 1. juli en kontant rabat på 30.000 kroner ved køb af en ny elbil og det halve for en brugt. Og i Tyskland vil staten hæve præmien for at købe elbil fra 3.000 til 6.000 euro – også per 1. juli.

XLweb